Da denne hjemmeside stiller skarpt på både webhosting og servere, så er det også her, at vi her vil fortælle dig nærmere om, hvad det er. Måske ved du det allerede, og det kan også være, du ingenting ved om det. Uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan du være sikker på, at du her vil blive klogere på, hvad det er, det drejer sig om, og hvor det er, du kan gå hen, hvis du ønsker hjælp.

For de fleste store virksomheder er det nødvendigt med både servere og webhosting, og det er det, fordi rigtig mange virksomheder har brug for digital plads til deres ting. Når det handler om webhosting, så drejer det sig om at at drive en hjemmeside, hvilket vil sige, at hvis en virksomhed skal have en hjemmeside, så skal den finde en udbyder af disse. Det er nemlig her, den kan få webhosting. Webhosting kan siges at være en slags hotel for hjemmesider, og det er den plads, en virksomhed køber sig rettighed til at have. Jo mere plads, en virksomhed køber sig til, jo større en hjemmeside kan denne få, og de helt store virksomheder har brug for meget plads, da deres hjemmesider som regel indeholder rigtig meget. Hvis det desuden drejer sig om en hjemmeside, som har en form for webshops, så kræver det også rigtig meget plads, og her drejer det sig blot om, at virksomheder finder det sted, hvor den vil have hostet sin hjemmeside. Webhosting fås i rigtig mange prisklasser, og det er naturligvis ikke ligegyldigt, hvor du går hen, når du skal finde den rette udbyder. Der er også flere udbydere, som samtidig er interesserede i at hjælpe deres kunder, så du kan gøre godt i at gå på udkig efter det helt rigtige sted.

For at have en hjemmeside, er du nødt til at have det såkaldte webhotel, for ellers er der ikke nogen, der kan se hjemmesiden online, og det er netop derfor, at du bliver nødt til at interessere dig for webhosting og samtidig finde den rette udbyder. Det betyder faktisk, at du lejer dig noget plads hos en udbyder, og det er det samme, alle hjemmesideejere gør. Pladsen lejer du på det, som kaldes for udbyderens server. Det leder os hen mod at snakke om, hvad servere er for noget.

En server er faktisk en helt almindelig computer eller harddisk, som deler sit udstyr og sin plads med andre brugere. En virksomhed kan have en eller flere servere, men den kan også købe sig til plads på en server, som ejes af en anden virksomhed, hvilket eksempelvis er tilfældet, når det drejer sig om webhosting. Det er særligt store virksomheder og it-virksomheder, der har servere.